Frankrijk 1974. Komedie van Paul Vecchiali. Met o.a. Hélène Surgère, Sonia Savange, Michel Duchaussoy, Michel Delahaye en Noël Simsolo.

VPRO Cinema

Twee werkloze actrices die ooit met dezelfde regisseur getrouwd waren, wonen samen en dromen van de carri[KA2]ere die ze nooit gehad hebben. Ze komen steeds ge[KA3]isoleerder te staan in hun volksbuurt en de economische nood wordt steeds groter. Dan blijkt hun ex-echtgenoot overleden te zijn en zijn weduwe komt melden dat ze in het testament worden genoemd. Deze merkwaardige tragikomedie combineert de folklore van de pittoreske buurtbewoners met gestileerd rollenspel van de uitgerangeerde heldinnen. De film weet in opmerkelijke losse sc[KA2]enes (vaak met één enkele camera-instelling) heel veel duidelijk te maken, maar vervalt in onnodige herhaling. Hierdoor werkt ook de bizarre en uitbundige verve van de hoofdrolspeelsters op den duur meer irritant dan aanstekelijk. In de beste momenten is de film niettemin zeer oorspronkelijk en de aandacht waard.

credits

Regie:
Paul Vecchiali
Cast:
Hélène Surgère, Sonia Savange, Michel Duchaussoy, Michel Delahaye, Noël Simsolo, Liza Braconnier, Henri Corseaux, Marcel Gassouk, Huguette Forge
Muziek:
Roland Vincent
Jaar:
1974
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Femmes, femmes (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken