Frankrijk 1972. Drama van Pierre Kalfon. Met o.a. Olga Georges-Picot, Bernard Verley, Paul Guers, Jacques Portret en Karin Petersen.

VPRO Cinema

Verbitterd over de dubbele moraal van haar echtgenoot en zijn notabele kennissenkring, versiert de vrouw van een seksuoloog een sensatiejournalist, die ze overhaalt om de perversiteiten van haar milieu in de openbaarheid te brengen, zonder te beseffen dat ze zelf óók het slachtoffer zal worden van zijn onthullingen. De veronderstelde aanklacht tegen de vercommercialisering van de erotiek doet hypocriet aan, omdat de film zelf niet anders doet. Dat levert overigens werkzaam suggestieve scènes op - contact tussen heldin en journalist in een seks-bioscoop waar voyeurisme op het doek en in de zaal verdubbeld wordt - hoewel het te pas en te onpas in beeld brengen van Parijse monumenten de commerciële export-overwegingen zeer nadrukkelijk duidelijk maakt.

credits

Regie:
Pierre Kalfon
Cast:
Olga Georges-Picot, Bernard Verley, Paul Guers, Jacques Portret, Karin Petersen, Lena Grinda, Jean Valmont, Sarah Sterling, Raymond Loyer
Muziek:
Manuel de Falla
Jaar:
1972
Alt. titels:
Feu aux Lèvres, Le
Genres:
Drama, Erotiek
Trefwoorden:
Seks, Salon-drama
Landen:
Frankrijk