Frankrijk/Zwitserland 1974. Drama van Bertrand Van Effenterre. Met o.a. Brigitte Fossey, Juliet Berto, Edith Scob, Marc Chapiteau en Roger Jendly.

VPRO Cinema

Drie vrouwen in Génève beleven elk op hun manier de kater na het revolutionaire elan van 1968. De jongste raakt zonder weerstand op drift in het 'alternatieve', een tweede heeft haar studie opgegeven om arbeidster te worden zonder van haar intellectuele ballast en gevoelsmatige onmacht los te komen. Een derde verschanst zich in een isolement waar ze tegen zichzelf praat, niet in staat om woorden in daden te vertalen. Genuanceerde vrouwenfilm van debutant - ex-assistent van Tanner, wiens invloed duidelijk is - blijft wat àl te verstandelijk van opzet, ondanks de overtuigende inzet van de actrices. De oeverloze ideologische discussies zijn met al hun gemeenplaatsen misschien wel kenmerkend, maar ook een aanslag op het geduld.

credits

Regie:
Bertrand Van Effenterre
Cast:
Brigitte Fossey, Juliet Berto, Edith Scob, Marc Chapiteau, Roger Jendly, Yves Simon, Jean-Yves Geisel, Frédérique Jamet, Rosine Rochette
Muziek:
Yves Simon
Jaar:
1974
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Politieke film, Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

Erica Minor (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken