Frankrijk/​Spanje/​Duitsland 1975. Komedie van Jean Lhote. Met o.a. Paul Meurisse, Bernard Menez, Gila von Weitershausen, Michel Robin en Maria-Luise Ponte.

VPRO Cinema

Gerant van een sjiek hotel maakt zich zorgen over de geremdheid van zijn zoon en weet hem tot een huwelijk met een al even timide meisje te brengen, zonder dat het gebrek aan doortastendheid daarmee wordt opgeheven. Door een misverstand gaat de vader in plaats van de zoon op huwelijksreis met zijn schoondochter, maar de baby die negen maanden later geboren wordt geeft de echtgenoot eindelijk zelfvertrouwen. Het vermakelijke scenario blijft in de uitwerking al te zeer steken in oppervlakkigheden, alsof de regisseur niet weet wat hij met (eigen) stof aan moet. De vader is bij Meurisse in goede handen en de titelrol is een welkome variant op de vaste rokkenjagersrol van Menez, maar zijn naïeve remmingen worden nooit aannemelijk.

credits

Regie:
Jean Lhote
Cast:
Paul Meurisse, Bernard Menez, Gila von Weitershausen, Michel Robin, Maria-Luise Ponte, Maurice Risch, France Lambiotte, Walter Busschoff, Antonio Ferrandis
Muziek:
Jean Prodomidès
Jaar:
1975
Alt. titels:
Education amoureuse de Valentin, L'
Genres:
Komedie
Landen:
Frankrijk, Spanje, Duitsland