Zwitserland/​Frankrijk 1973. Drama van Michel Soutter. Met o.a. Marie Dubois, Jean-Louis Trintignant, Philippe Clévenot, Antoinette Moya en Georges Wod.

VPRO Cinema

Een jonge geleerde heeft zich in het weekend vergist waarin hij seminar moet bezoeken, maar besluit dan toch maar in de bergen te blijven, waar hij een jonge vrouw ontmoet die ruzie heeft met haar vriend. Ondertussen maakt de echtgenote thuis kennis met een avonturier op doorreis. Dit stramien voor een boulevard-komedie werd door de tedere aandacht voor details en gedrag opgetild tot een muzikaal gestructureerd kamerensamble, waarbij ironie, poëzie en melancholie elkaar ongemerkt afwisselen. Dubois is prachtig in een vanzelfsprekende zinnelijkheid en de kleine rol van Trintignant als de zwerver is zeer verrassend. De geringere reputatie van Soutter tegenover de ogenschijnlijk meer geëngageerde land- en generatiegenoten is hoogst onterecht.

credits

Regie:
Michel Soutter
Cast:
Marie Dubois, Jean-Louis Trintignant, Philippe Clévenot, Antoinette Moya, Georges Wod, Guy Bovet, Roger Jendly, Armen Godel, Nicole Zufferey
Muziek:
Guy Bovet
Jaar:
1973
Alt. titels:
Escapade, L'
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Lichte komedie
Landen:
Zwitserland, Frankrijk