Verenigde Staten 1983. Thriller van James Toback. Met o.a. Nastassja Kinski, Rudolf Nureyev, Harvey Keitel, Ian McShane en Bibi Andersson.

VPRO Cinema

Elizabeth (Kinski) is de betutteling van haar overbezorgde ouders beu en gaat op zoek naar het avontuur in New York. Ze wordt opgemerkt door de bekende modefotograaf Greg Miller (MacShane) en binnen de kortste tijd is ze een topmodel. Ze trekt naar Parijs met violist Daniel Jelline (Nureyev), die haar echter wil gebruiken als lokaas om een terrorist te strikken met wie hij nog een rekening te vereffenen heeft. Een bizarre en tegelijkertijd onbegrijpelijke geschiedenis. De makers wilden zoveel elementen in hun verhaal kwijt, dat het meer op een mozaïek dan op een film lijkt. Toback is te zien als de professor/minnaar van Kinski en schreef zelf het scenario. De uitstekende cast kon het avontuur echter onmogelijk waar maken. Henri Decae stond achter de camera.

credits

Regie:
James Toback
Cast:
Nastassja Kinski, Rudolf Nureyev, Harvey Keitel, Ian McShane, Bibi Andersson, Ron Randell, Pierre Clémenti, James Russo, Dov Gottesfeld, Marion Varella, Murray Moston, Stephanie Farrow, Carmen, Daisy Carrington, Carl Lee, Mariana Magnasco, James Toback, Rudolph Nureyev
Scenario:
James Toback
Productie:
James Toback
Camera:
Henri Decaë
Muziek:
Georges Delerue
Montage:
Robert Lawrence
Jaar:
1983
Alt. titels:
Gefèhrliches Dreieck
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Verenigde Staten