Verenigde Staten 1938. Komedie van Edward Buzzell. Met o.a. Melvyn Douglas, Florence Rice, Claire Dodd, Louis Calhern en Minor Watson.

VPRO Cinema

Het echtpaar Douglas-Rice drijft een boeken antiquariaat. Ze verdienen hun geld niet zozeer met het verhandelen van bijzondere drukken, maar met het opsporen van kostbare uitgaven, die uit bibliotheken ontvreemd zijn; ze toucheren dan de beloning van de verzekering. Als een nare en onbetrouwbare collega Zucco vermoord wordt, verdenkt de politie onmiddellijk de zojuist in vrijheid gestelde boekendief Strudwick, die beweert onschuldig te zijn. Het boekenstel Douglas-Rice lost de affaire op. Vrolijke detectivefilm met vleugjes romantiek en komedie; werd een jaar later vervolgd door FAST AND LOOSE. Gebaseerd op het boek van Marco Page (een pseudoniem van Harry Kurnitz), die met Harold Tarshis het scenario schreef. Het camerawerk is van Clyde De Vinna. Ook bekend als THE RARE BOOK MURDER.

credits

Regie:
Edward Buzzell
Cast:
Melvyn Douglas, Florence Rice, Claire Dodd, Louis Calhern, Minor Watson, Sheppard Strudwick, George Zucco, Mary Howard, Dwight Frye, Nat Pendleton, Donald Douglas, Douglas Dumbrille
Camera:
Clyde De Vinna
Muziek:
Dr. William Axt
Jaar:
1938
Alt. titels:
Rare Book Murder, The
Genres:
Komedie, Mysterie
Trefwoorden:
Lichte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Fast company (1938) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken