Verenigde Staten 1958. Horror van Kurt Neumann. Met o.a. Al (David) Hedison, Patricia Owens, Vincent Price, Herbert Marshall en Kathleen Freeman.

VPRO Cinema

Uitstekende SF-cult-klassieker, geïnspireerd op een verhaal van George Langelaan. Geleerde Hedison heeft een teleportatie-machine uitgevonden, waarmee hij voorwerpen kan atomiseren en verplaatsen door de ruimte. Wanneer hij het op zichzelf uitprobeert, is er ongemerkt een vlieg in de machine gevlogen, met als gevolg dat hij na terugkomst de kop en een arm van de vlieg heeft en vice versa. Een genrevernieuwend en nog steeds spannend scenario van James Clavell, met interessante bijrollen van Price als de broer en Marshall als ongelovige politie-inspecteur. De eindscène is huiveringwekkend. Uitstekende fotografie van Karl Struss. Gevolgd door twee sequels: THE RETURN OF THE FLY en THE CURSE OF THE FLY. Remake in 1986.

credits

Regie:
Kurt Neumann
Cast:
Al (David) Hedison, Patricia Owens, Vincent Price, Herbert Marshall, Kathleen Freeman, Betty Lou Gerson, Charles Herbert, Eugene Borden, Torben Meyer, Al Hedison, David Hedison
Muziek:
Paul Sawtell
Jaar:
1958
Alt. titels:
Fly, The
Genres:
Horror, Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

waar te zien

on demand

op televisie