Verenigde Staten 1990. Fantasy van Jeff Mandel. Met o.a. Dan Haggerty, Deanna Lund, Julie Austin, Borah Silver en Mansell Rivers-Bland.

VPRO Cinema

Eigenlijk een zeer belachelijke fantasy-film met een zeer belachelijk verhaal over mystieke Neo-nazi-geleerden in Colorado Springs, die een nieuw superras willen creëren om het Vierde Rijk te stichten. Ze hebben hiervoor een elf met de juiste chromosomen, die gemeenschap moet hebben met een maagd op kerstavond. Er zit echter een incestueus subplot in de film dat eigenlijk wel goed is en de regie is zodanig dat het de kijker blijft bezighouden, terwijl de speciale effecten van de Fantasy Workshop adekwaat zijn. Austin is als maagd sympathiek en steelt de show; Haggerty doet het ook goed ondanks persoonlijke problemen tijdens de draaidagen. De andere spelers zijn goed gecast maar hun spelprestaties ongelijk. Omdat er maar één elf in de film voorkomt is de titel pregnant.

credits

Regie:
Jeff Mandel
Cast:
Dan Haggerty, Deanna Lund, Julie Austin, Borah Silver, Mansell Rivers-Bland, Christopher Graham, Laura Lichstein, Stacey Dye, Allen Lee
Muziek:
Vladimir Horunzhy
Jaar:
1990
Genres:
Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Verenigde Staten