Italië/Duitsland 1969. Western van Antonio Margheriti. Met o.a. Klaus Kinski, Peter Carsten, Antonio Cantofiora, Marcella Michelangeli en Luciano Raffaelli.

VPRO Cinema

Na verraad door een vriend waardoor hij in de gevangenis is gekomen, zint een cowboy op wraak. Als hem amnestie is verleend, begeeft hij zich per postkoets naar zijn geboortedorp. De zoon van de verrader, die zijn medepassagier was, heeft niets vermoedend zijn vader van deze kennismaking verteld. De fanatieke bezetenheid van Kinski is ideaal voor de rol van wreker, maar de gewelddadigheid van de spaghetti-western wordt op den duur zo eentonig dat alleen het tellen van de lijken de verveling kan verdrijven. Het scenario is van de regisseur en Giovanni Addessi, de fotografie is gedaan door Luciano Trasatti en Ricardo Pallotini. De regisseur is ook bekend als Anthony Dawson. Ook bekend als AND GOD SAID TO CAIN.

credits

Regie:
Antonio Margheriti
Cast:
Klaus Kinski, Peter Carsten, Antonio Cantofiora, Marcella Michelangeli, Luciano Raffaelli, Lee Burton, Lucio de Santis, Maria Luisa Sala, Marco Morelli, Antonio Cantofiara
Scenario:
Antonio Margheriti
Muziek:
Carlo Savina
Jaar:
1969
Alt. titels:
Satan der Rache, And God Said to Cain
Genres:
Western
Landen:
Italië, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

E Dio disse a Caino (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken