Verenigde Staten 1990. Mysterie van Karel Reisz. Met o.a. Debra Winger, Nick Nolte, Will Patton, Jack Warden en Judith Ivey.

VPRO Cinema

Private-eye Nolte komt op verzoek van Winger naar een kleine, totaal vervallen stad in New England. Ze wil dat hij de moord op een arts, een jaar geleden, oplost. De neef van de arts zit ten onrechte in de gevangenis, en zij kent de ware moordenaar maar durft niet te praten. Oubollige s[KA2]erie noire-film, waarin Reisz vergeefs enige spanning tracht te brengen. Van scenarioschrijver Arthur Miller (THE MISFITS) hadden we meer mogen verwachten, want de losers die hij hier ten tonele brengt zijn ongeloofwaardig. Al het gefilosofeer en gemoraliseer doet de sfeer, die in dit soort films zo belangrijk is, geen goed. Vertolking is ook maar middelmatig. Knappe beelden van Ian Baker, een boeiende score van Mark Isham en enkele lekker klinkende blues-ballads van Leon Redbone vergoeden toch nog iets.

credits

Regie:
Karel Reisz
Cast:
Debra Winger, Nick Nolte, Will Patton, Jack Warden, Judith Ivey, Kathleen Wilhoite, Frank Converse, Frank Military, Steven Skybell, Mary Louise Wilson
Muziek:
Mark Isham, Leon Redbone
Jaar:
1990
Genres:
Mysterie, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Americana, Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Everybody Wins (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken