Verenigd Koninkrijk/Argentinië 1989. Carlos Sorin. Met o.a. Daniel Day-Lewis, Mirjana Jokovic, Gabriela Acher, Ignacio Quiros en Miguel Ligero.

VPRO Cinema

Day-Lewis rijdt als fanatieke tandarts op zijn motorfiets door de Zuidamerikaanse Patagonische woestijn om er aan tandhygiene te doen bij de plaatselijke bevolking, in opdracht van een Amerikaanse ontwikkelingsorganisatie, gefinancierd door zijn vrouw. Onderweg leert hij Jokovic, als de dochter van een locale monteur, kennen die zijn klankbord en medereizigster wordt. Naieve humor in een soort komisch- burleske road-movie. Scenario van Jorge Goldenberg, Roberto Sheuer en regisseur Sorin. Jokovic kreeg op het Film Festival van San Sebastian (1989) voor haar vertolking de prijs van Beste Actrice. Tweede speelfilm van Sorin die in 1986 ophefmakend debuteerde met LA PELICULA DEL REY, goed voor een Zilveren Leeuw op het festival van Venetië.

credits

Regie:
Carlos Sorin
Cast:
Daniel Day-Lewis, Mirjana Jokovic, Gabriela Acher, Ignacio Quiros, Miguel Ligero, Julio De Grazia, Ana Maria Giunta, Boy Olmi, Eduardo D'Angelo
Scenario:
Jorge Goldenberg
Productie:
Óscar Kramer
Camera:
Esteban Courtalon
Muziek:
Steve Levine
Montage:
Luis César D'Angiolillo, Bryan Oates
Jaar:
1989
Alt. titels:
Eterna Sonrisa de New Jersey
Trefwoorden:
Road-movie
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Argentinië

op televisie
0 uitzendingen

Eversmile, New Jersey (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken