Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van Julien Temple. Met o.a. Geena Davis, Jeff Goldblum, Jim Carrey, Damon Wayans en Julie Brown.

VPRO Cinema

Manicuurster Davis ziet in het zwembad bij haar huis een UFO landen, waaruit een drietal harige wezens stappen. Ze overwint haar angst en neemt ze mee naar de schoonheidssalon (`Curl Up & Dye Beauty Salon`) van Brown, waar ze geknipt en geschoren worden; het resultaat is een drietal aantrekkelijke jongemannen, die de boel op stelten gaan zetten. Algauw zit de politie hen op de hielen. Davis wordt verliefd op UFO-captain Goldblum en meent de man van haar dromen gevonden te hebben, maar hij is afkomstig van een andere planeet... Ze stapt toch in! Hoewel het een verhaaltje van niks is, is het als muzikale komedie best geslaagd; Davis en Brown spelen heel leuk (Brown zingt zelfs 'Cause I'm a Blonde' en werkte mee aan het script). Een geestige en erotisch gepeperde film, die de draak steekt met de Amerikaanse consumptiemaatschappij.

credits

Regie:
Julien Temple
Cast:
Geena Davis, Jeff Goldblum, Jim Carrey, Damon Wayans, Julie Brown, Michael McKean, Charles Rocket, Larry Linville, Rick Overton, Angelyne
Muziek:
Julie Brown, Nile Rodgers
Jaar:
1989
Genres:
Sciencefiction, Musical, Komedie
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Earth Girls are Easy (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken