Verenigde Staten 1982. Actiefilm van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Freddie Jones, David Huffman, Warren Clarke en Ronald Lacey.

VPRO Cinema

Langdradige actiefilm waarin de immer onverschrokken en grimmig kijkende ex-Vietnampiloot Mitchell Gant (Eastwood) de Sovjet Unie wordt binnengesmokkeld - wat zeker de helft van de film duurt - om een supersonisch vliegtuig te stelen. Dankzij uitgebluste KGB-agenten slaagt zijn missie en wat rest is een onvermijdelijke achtervolging in de lucht. Eastwoods missie om van Craig Thomas' roman een spannende film te maken mislukt echter en het enige lichtpuntje zijn de spectaculaire vliegtuigopnamen. Volgens Michael Paris, auteur van 'From the Wright Brothers to Top Gun' was Firefox de opmaat van een hernieuwde belangstelling voor 'aviation movies': puur vliegavontuur met een boodschap. In dit geval: leve de Koude Oorlog.

credits

Regie:
Clint Eastwood
Cast:
Clint Eastwood, Freddie Jones, David Huffman, Warren Clarke, Ronald Lacey, Kenneth Colley, Klaus Löwitsch, Nigel Hawthorne, Stefan Schnabel, Thomas Hill, Dimitra Arliss
Scenario:
Alex Lasker, Wendell Wellman
Productie:
Clint Eastwood
Muziek:
Maurice Jarre
Montage:
Ron Spang, Ferris Webster
Schrijver:
Craig Thomas
Kijkwijzer:
JD
Jaar:
1982
Genres:
Actiefilm, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Koude Oorlog
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Firefox (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken