Verenigde Staten 1991. Biografie van Jack Fisk. Met o.a. Treat Williams, Glenn Ford, Olivia Burnette, Gretchen Corbett en Raphael Sbarge.

VPRO Cinema

Rond 1900 is Earl Rogers (Williams) een succesvol advocaat in L.A. Hij heeft een hechte band met zijn twaalf-jarige dochter Nora (Burnette), die in hem een held ziet, tot ze ontdekt dat ook haar vader niet onfeilbaar is. Als Earl een moordenaar gaat verdedigen, komt hij in conflict met zijn vader, een dominee (Ford). Voordat het weer tot een verzoening kan komen, verongelukt grootvader met als gevolg dat zoon Earl nog dieper wegzinkt in zijn wanhoop. Dan steekt Nora de reddende hand uit. Sterk melodrama, gebaseerd op de autobiografie van Adèle Rogers St. Johns tot scenario bewerkt door Lawrence Roman. Een uitstekende cast en de sfeervolle periode-fotografie van Paul Elliott maken er een aangrijpende film van ondanks de grote hoeveelheden dialoog.

credits

Regie:
Jack Fisk
Cast:
Treat Williams, Glenn Ford, Olivia Burnette, Gretchen Corbett, Raphael Sbarge, Ashley Crow, Lance Kerwin, Barton Hayman, Dana Hill
Camera:
Paul Elliott
Muziek:
David McHugh
Jaar:
1991
Genres:
Biografie, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Final Verdict (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken