Verenigde Staten 1946. Mysterie van William Berke. Met o.a. Tom Conway, Madge Meredith, Edward S. Brophy, Robert Warwick en Myrna Dell.

VPRO Cinema

De Falcon (Conway) staat er om bekend dat hij een dame in nood altijd helpt, zo ook Meredith die ontvoerd dreigde te worden. Hij biedt haar tevens zijn diensten de formule te achterhalen die haar vader heeft ontwikkeld om diamanten synthetisch te kunnen vervaardigen. Maar dan wordt de Falcon gearresteerd op verdenking van moord op haar vader. De laatste Falcon-film van RKO met Conway in de titelrol vertoont verdacht veel gelijkenis met A DATE WITH THE FALCON (1942). Het scenario is van Aubrey Wisberg en Robert E. Kent. Frank Redman stond achter de camera. Twee jaar later werden de rechten opgekocht door een kleine, onafhankelijke producer, die nog drie vluggertjes zou maken met John Calvert. De eerste is THE DEVIL'S CARGO. Zie ook: The Falcon-serie.

credits

Regie:
William Berke
Cast:
Tom Conway, Madge Meredith, Edward S. Brophy, Robert Warwick, Myrna Dell, Steve Brodie, Carol Forman, Ian Wolfe, Jason Robards sr, Madge Meredoith
Scenario:
Aubrey Wisberg
Camera:
Frank Redman
Muziek:
C. Bakaleinikoff
Jaar:
1946
Alt. titels:
Falcon's Adventure, The
Genres:
Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Falcon's Adventure (1946) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken