Verenigde Staten 1968. Experimenteel van Paul Morrissey. Met o.a. Joe Dallesandro, Geraldine Smith, Maurice Bradell, Gerri Miller en Candy Darling.

VPRO Cinema

Het episodische verhaal over een werkdag van Dallesandro, een mannelijke tippelaar, die de kost verdient voor vrouw en kind in de straten van New York. De kijker volgt hem vanaf het opstaan en tot hij weer naar bed gaat. Afkomstig uit de legendarische Andy Warhol Factory, ging de film in Amerika circuleren in de underground scene en heeft tot op de dag van vandaag bij de gevestigde critici nog steeds geen genade gevonden. Toch is het de voorloper van TRASH. In Europa werd Warhols kunst wel erkend en ging hij in sommige landen in première of vond zijn weg naar de filmhuizen. Geheel nieuw was het feit dat Dallessandro naakt op het doek verschijnt in poses die men eigenlijk alleen van vrouwen gewend is, iets dat Hollywood nog steeds behoorlijk seksistisch maakt.

credits

Regie:
Paul Morrissey
Cast:
Joe Dallesandro, Geraldine Smith, Maurice Bradell, Gerri Miller, Candy Darling, Jacki Curtis, Louis Waldon, Patti D'Urbanville, John Christian
Jaar:
1968
Genres:
Experimenteel, Drama
Trefwoorden:
Experimentele film, Docudrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Flesh (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken