Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Mike Hodges. Met o.a. Sam J. Jones, Melody Anderson, Max von Sydow, Ornella Muti en Timothy Dalton.

VPRO Cinema

Verschrikkelijke natuurrampen bedreigen de aarde. Door vreemde energiegolven werd de maan uit haar baan gedreven. Volgens Dr. Zarkov (Topol) is een botsing met de aarde onvermijdelijk. Samen met zijn vrienden Flash Gordon (Jones) en Dale Arden (Anderson) vertrekt hij met zijn ruimteschip om te onderzoeken wie hier achter kan zitten. Overgeproduceerd SF- avontuur, dat doet terugverlangen naar de naïeve serials van destijds. Verbluffende special-effects van Glen Robinson en George Gibbs, maar een rommelig en niet overtuigend scenario van Lorenzo Semple, Jr. en Michael Allin, gebaseerd op de comic- strips van Alex Raymond. De popgroep Queen leverde een leuke rock-score, terwijl Howard Blake de actiescènes muzikaal ondersteunde. Muti als de boze prinses Aurora en Von Sydow als Ming hebben geen moeite om de rest van de rolverdeling weg te spelen. Het camerawerk is van Gil Taylor.

credits

Regie:
Mike Hodges
Cast:
Sam J. Jones, Melody Anderson, Max von Sydow, Ornella Muti, Timothy Dalton, Mariangela Melato, Brian Blessed, Sam S. Jones, Topol
Scenario:
Lorenzo Semple jr, Michael Allin
Productie:
Dino De Laurentiis
Camera:
Gilbert Taylor
Muziek:
Howard Blake, Queen
Montage:
Malcolm Cooke
Kijkwijzer:
D
Jaar:
1980
Genres:
Avonturenfilm, Sciencefiction
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Flash Gordon (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken