Verenigde Staten 1939. Thriller van William Keighley en Max Steiner. Met o.a. James Cagney, George Raft, George Bancroft, Jane Bryan en Maxie Rosenbloom.

VPRO Cinema

Sensatiejournalist Cagney heeft een rotsvast vertrouwen in de rechterlijke macht. Hij betrapt een openbare aanklager op corruptie. Hij wordt de gevangenis ingepraat wegens het in dronken toestand aanrijden van een voetganger. Cagney is er ingeluisd, maar hij kan niets bewijzen. In de bajes sluit hij vriendschap met de tot levenslang veroordeelde Raft. Cagney helpt Raft ontsnappen, zodat deze zijn onschuld kan bewijzen. Onwaarschijnlijke, maar boeiend gemaakte film noir, met een uitzonderlijk duo in de hoofdrollen. Het scenario van Norman Reilly Raine, Warren Duff en Charles Perry, gebaseerd op de roman van Jerome Odlum, stelt echter hevig teleur. Fotografie was in handen van Arthur Edeson, terwijl Max Steiner voor de achtergrondmuziek zorgde.

credits

Regie:
William Keighley, Max Steiner
Cast:
James Cagney, George Raft, George Bancroft, Jane Bryan, Maxie Rosenbloom, Thurston Hall, Stanley Ridges, Alan Baxter, Victor Jory, Edward Pawley, Willard Robertson
Scenario:
Warren Duff, Norman Reilly Raine
Productie:
Hal B. Wallis
Camera:
Arthur Edeson
Muziek:
Leo F. Forbstein, Max Steiner
Montage:
Thomas Richards
Jaar:
1939
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Politieke thriller, Gevangenisfilm, Film noir
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Each Dawn I Die (1939) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken