Verenigde Staten 1964. Drama van Joshua Logan. Met o.a. Robert Walker Jr., Burl Ives, Walter Matthau, Tommy Sands en James Farentino.

VPRO Cinema

Aan boord van het transportschip van de Amerikaanse marine USS Reluctant wordt het leven ondraaglijk gemaakt door de gemene kapitein Ives. Als hij weigert matroos Walker verlof te geven om de begrafenis van zijn zoontje bij te wonen, komt het tot muiterij. Teleurstellende verdere avonturen van het Jack Lemmon- personage uit MISTER ROBERTS. Ook al treffen we heel wat bekende namen aan, evenals een hele rits jonge acteurs die het in de toekomst zouden gaan maken, toch is het een stereotiepe en zwakke zoutwaterkomedie, waarin geen enkel cliché vergeten werd. Walker heeft de ondankbare taak om Lemmon's prachtprestatie te evenaren en mogelijk te doen vergeten. Logan en Peter S. Feibleman bewerkten het toneelstuk van Logan en Thomas Heggen. Charles Lawton was verantwoordelijk voor de fotografie. Gefilmd in Panavision.

credits

Regie:
Joshua Logan
Cast:
Robert Walker Jr., Burl Ives, Walter Matthau, Tommy Sands, James Farentino, Diana Sands, Millie Perkins, Kay Medford, Larry Hagman, Jack Nicholson
Camera:
Charles Lawton jr
Muziek:
George Duning
Kijkwijzer:
B
Jaar:
1964
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Militaire dienst
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Ensign Pulver (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken