Verenigde Staten 1977. Komedie van Gary Nelson. Met o.a. Barbara Harris, Jodie Foster, John Astin, Patsy Kelly en Dick Van Patten.

VPRO Cinema

Foster en haar moeder Harris denken beiden dat de ander een paradijselijk leventje leidt. Ze willen dan ook niets liever dan elkaars plaats innemen. Op een gekke vrijdag gebeurt het. De dochter zit plotseling in het aantrekkelijk lichaam van mama, terwijl de moeder opeens weer een tiener is. De grote vraag is of ze nog zo blij zijn met de situatie, als ze met elkaars problemen worden geconfronteerd. Koddige voorloper van de vader- zoonverwisselingen, die eind jaren 1980 populair waren in de Amerikaanse film. Eigenlijk een moderne bewerking van Peter Ustinovs VICE VERSA (1947). Het scenario dat Mary Rodgers uit haar eigen roman putte, zit vol actie en bevat veel leuke gags, waaraan zowel moeders als dochters heel wat plezier zullen beleven. Voor de fotografie van deze Walt Disney-productie tekende Charles F. Wheeler.

credits

Regie:
Gary Nelson
Cast:
Barbara Harris, Jodie Foster, John Astin, Patsy Kelly, Dick Van Patten, Sorrell Booke, Sparky Marcus, Marc McClure, Vicki Schreck, Alan Oppenheimer, Ruth Buzzi, Kaye Ballard
Muziek:
Johnny Mandel
Jaar:
1977
Alt. titels:
Tutto accadde un venerdi
Genres:
Komedie, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Freaky Friday (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken