Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1965. Horror van Don Sharp. Met o.a. Christopher Lee, Nigel Green, James Robertson Justice, Howard Marion-Crawford en Tsai Chin.

VPRO Cinema

Hoewel hij getuige was van de terechtstelling van zijn aartsvijand Fu Manchu (Lee), is inspecteur Nayland Smith (Green) ervan overtuigd dat de sadistische oosterse geleerde nog in leven is. En inderdaad, een Duitse professor wordt ontvoerd. Zijn dochter (Dor) vertelt dat hij werkte aan een gif in opdracht van Fu Manchu. Ook het meisje verdwijnt spoorloos, dan komt de geniale misdadiger in actie. Sfeervolle strip-horror met veel aandacht voor het detail. Het scenario dat producent Harry Alan Towers schreef onder het pseudoniem Peter Welbeck, dient met een korreltje zout genomen te worden, maar het is beslist leuk. Met deze film startte een nieuwe reeks verfilmingen van de romanserie van Sax Rohmer. Goede acteerprestaties, met Lee als een onvervalste Chinees. Gefilmd in Ierland door Ernest Steward. Gevolgd door THE BRIDES OF FU MANCHU. Camerawerk van Ernest Steward. Gedraaid in Techniscope.

credits

Regie:
Don Sharp
Cast:
Christopher Lee, Nigel Green, James Robertson Justice, Howard Marion-Crawford, Tsai Chin, Walter Rilla, Joachim Fuchsberger, Karin Dor, Peter Mosbacher
Camera:
Ernest Steward
Muziek:
Christopher Whelan, Gert Wilden
Jaar:
1965
Genres:
Horror, Misdaad, Thriller, Actiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

The Face of Fu Manchu (1965) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken