Verenigde Staten 1958. Western van Gordon Douglas. Met o.a. Hugh O'Brian, Robert Evans, Dolores Michaels, Linda Cristal en Stephen McNally.

VPRO Cinema

Dit is een vage herverfilming van de film KISS OF DEATH, naar het verhaal van Eleazer Lipsky dat voor deze film bewerkt werd door Harry Brown en Philip Yordan. O'Brian is de arme rancher die uit pure nood met een vriend een bankoverval pleegt om zijn vrouw en komend kind te kunnen onderhouden. Het mislukt, en hij belandt in de gevangenis. O'Brian neemt daar Evans in vertrouwen door hem de schuilplaats van de buit te vertellen. Evans komt eerder vrij en wil het geld verkrijgen. Daartoe bedreigt hij O'Brians vrouw, Cristal, die daardoor haar kind verliest. Tussendoor zien we nog een paar moorden en dan laten de autoriteiten O'Brian gaan om sheriff McNally te helpen. Slaagt hij, wordt zijn straf kwijtgescholden. Onderhoudend maar net niet goed genoeg om boeiend te zijn. Ely staat hier aan het begin van zijn filmcarrière - hij zou later Tarzan op tv gaan spelen.

credits

Regie:
Gordon Douglas
Cast:
Hugh O'Brian, Robert Evans, Dolores Michaels, Linda Cristal, Stephen McNally, Edward Andrews, Ron Ely, Ken Scott, Emile Meyer, Gregory Morton
Jaar:
1958
Alt. titels:
Fiend Who Walked the West, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen