Zwitserland 1939. Drama van Franco Borghi. Met o.a. Marco Sandri, Claudie Farges, Plix Edoardo Oberisoli, Elda Wait en Louis Elsenor.

VPRO Cinema

De enige film uit de Tessiner Alpen uit de periode 1930-1940, tevens een van de merkwaardigste Zwitserse films. Dit melodrama over de romantische dwalingen van een vrouw (Zwitsers record zoenen op het witte doek...) frappeert in werkelijkheid doordat het heel modern is: geëmancipeerde vrouw, moeder van een onwettig kind dat zij in de steek laat omdat zij de voorkeur geeft aan haar grote liefde. Kortom, voldoende - in 1939! - om een film in het Duitstalige Zwitserland geboycot te krijgen. Een zeer esthetische, geperfectionneerde en soms art déco- achtige mise-en-scène met surrealistische verwijzingen in de stijl van Dali en ontredderde, gekwelde personages. Het resultaat is een werkstuk dat in uitersten vervalt, maar dat soms beeldend zeer fraai is en, in ieder geval, heel bijzonder is. Het is afkomstig van de cinefiele dichter en toneelschrijver Borghi.

credits

Regie:
Franco Borghi
Cast:
Marco Sandri, Claudie Farges, Plix Edoardo Oberisoli, Elda Wait, Louis Elsenor, Sylvio Borghi, André Clair, Ercole Gallina, Amedeo Osenda, Allidi, Bortolini
Muziek:
Vincenzo Saputo
Jaar:
1939
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Romantisch drama
Landen:
Zwitserland