Verenigd Koninkrijk 1944. Drama van Anthony Asquith. Met o.a. Phyllis Calvert, James Mason, Stewart Granger, Wilfrid Lawson en Jean Kent.

VPRO Cinema

Londen aan het einde van het Victoriaanse tijdperk. Fanny (Calvert) is de onwettige dochter van een eerbiedwaardige minister van Koningin Victoria. Ze wordt opgevoed door haar moeder. Kort voor haar dood bekent deze de waarheid over Fanny's oorsprong. Het berooid achterblijvende meisje vraagt haar natuurlijke vader om hulp. Hij ontvangt haar met open armen, maar zijn echtgenote, die een relatie heeft met Mason, die op zijn beurt schuldig is aan de dood van Fanny's stiefvader, bedenkt een knap chantage-plannetje om haar man uit de weg te ruimen. Huilerig sentimenteel melodrama, dat echter dankzij de schitterende sfeertekening en de knappe vertolking nog altijd goed overkomt. Wie van Boeketreeksverhalen houdt, kan zijn hart naar hartelust ophalen aan dit script van Doreen Montgomery en Aimée Stewart, naar de roman van Michael Sadleir. Arthur Crabtree was verantwoordelijk voor de fotografie. Ook bekend als MAN OF EVIL.

credits

Regie:
Anthony Asquith
Cast:
Phyllis Calvert, James Mason, Stewart Granger, Wilfrid Lawson, Jean Kent, Margareta Scott, John Laurie, Stuart Lindsell, Nora Swinburne, Amy Veness, Ann Wilton, Helen Haye, Cathleen Nesbitt
Camera:
Arthur Crabtree
Muziek:
Cedric Mallabey
Schrijver:
Michael Sadleir
Jaar:
1944
Alt. titels:
Man of Evil, Man of evil
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Melodrama, Salon-drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie

0 uitzendingen

Fanny by Gaslight (1944) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken