Verenigde Staten 1979. Drama van Buzz Kulik. Met o.a. Natalie Wood, William Devane, Steve Railsback, Roy Thinnes en Joe Pantoliano.

VPRO Cinema

Tv-remake van de filmklassieker van Fred Zinneman uit 1953 over het leven op de marinebasis van Pearl Harbour vlak voor, tijdens en na de beruchte Japanse aanval in 1942. Er was duidelijk een groot budget beschikbaar, de producenten deden een beroep op heel wat bekende namen, en door de langere speelduur kon veel meer van de dramatiek van de roman van James Jones worden uitgewerkt. Desondanks ligt de film qua stijl en sfeer dichter bij DALLAS dan bij de originele film. Toch baseerde Don McGuire zijn script op het scenario dat Daniel Taradash schreef voor Zinneman. Een pluspunt aan deze versie: de aanwezigheid van Kim Basinger als Lorene. Voor de fotografie tekende Gerald Perry Finnerman. Oorspronkelijk uitgezonden in drie delen. In 1980 gevolgd door de dertiendelige tv-serie FROM HERE TO ETERNITY: THE WAR YEARS.

credits

Regie:
Buzz Kulik
Cast:
Natalie Wood, William Devane, Steve Railsback, Roy Thinnes, Joe Pantoliano, Kim Basinger, Peter Boyle, Will Sampson, Rick Hurst, Andy Griffith
Muziek:
Walter Scharf
Jaar:
1979
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Militaire dienst
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

From Here to Eternity (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken