Duitsland 1956. Drama van Ulrich Erfurth. Met o.a. Sonja Sutter, Helmuth Schneider, Albert Matterstock, Margit Saad en Rolf Wanka.

VPRO Cinema

Houtvester Hans Freese (Schneider) ontmoet in zijn geboortedorp zijn vroegere jeugdvriendin Rose Heidk[KA3]amper (Sutter) en beider ogen gaan weer fonkelen. Maar er is ook nog de uitgever Jan Wedekinf (Matterstock), een man van de wereld, die een oogje heeft op Rose. Hans van zijn kant wordt op handen gedragen door het zigeunermeisje Susanna (Saad), dat hij uit de klauwen van een 'aanbidder' heeft gered. Alsof dat nog niet volstaat, is er ook nog een soort zigeunerprins. De heide bloeit en de berkebomen groeien erop los in deze mooi gefotografeerde heimat-idylle met een naïef liefdesdrama. De strekking van de film is kritisch beschouwd, bedenkelijk. Scenario van Erich Engels en Wolf Neumeister. Camerawerk van Willy Winterstein.

credits

Regie:
Ulrich Erfurth
Cast:
Sonja Sutter, Helmuth Schneider, Albert Matterstock, Margit Saad, Rolf Wanka, Hubert Hilten, Paul Henckels, Carsta Löck, Irene von Meyendorff, Balduin Baas, Jochen Meyn
Scenario:
Erich Engels
Camera:
Willy Winterstein
Muziek:
Siegfried Franz
Jaar:
1956
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Heimatfilm, Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Drei Birken auf der Heide (1956) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken