Verenigde Staten 1971. Mysterie van Barry Shear. Met o.a. Peter Lawford, Harry Morgan, Stefanie Powers, E.G. Marshall en Coleen Gray.

VPRO Cinema

New York is in de greep van een maniak die binnen 72 uur zes personen wurgde. Hij krijgt de bijnaam Hydra. De bekende schrijver van politieromans Queen (Lawford) werkt samen met zijn oom inspecteur Morgan aan het onderzoek. Queen merkt al gauw dat de leeftijd van de slachtoffers steeds lager wordt en de mannen gewurgd werden met een blauw koord en de vrouwen met een rood. Vluggertje dat je onmiddellijk na het bekijken vergeten bent. Het is wel onderhoudend maar heeft totaal niets nieuws te bieden. Lawford is een makke Queen, de bijrolspelers zijn veel interessanter. Ted Leighton bewerkte Cat Of Many Tails van Ellery Queen. De lijst van acteurs is het meest opmerkelijke aan de hele film. Camerawerk van William Margulies.

credits

Regie:
Barry Shear
Cast:
Peter Lawford, Harry Morgan, Stefanie Powers, E.G. Marshall, Coleen Gray, Morgan Sterne, Skye Aubrey, Bill Zuckert, Bob Hastings, Colleen Gray
Camera:
William Margulies
Muziek:
Jerry Fielding
Jaar:
1971
Alt. titels:
Don't Look Behind You, Meurtres à New York
Genres:
Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen