Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Peter Faiman. Met o.a. Ed O'Neill, JoBeth Williams, Christopher McDonald, Ari Meyers en E.G. Daily.

VPRO Cinema

Dutch (O`Neill) is een ongeschoolde arbeider met een rijke, gescheiden vriendin, Natalie (Williams). Om haar een genoegen te doen brengt hij haar snobistische, verwende zoontje (Randall) naar zijn internaat, maar onderweg overkomt hen allerlei onheil en worden ze geconfronteerd met onverwachte gebeurtenissen. Ze krijgen motorpech, moeten wachten op truckstops, enz. Ondertussen leert Dutch het joch een aantal dingen over het echte leven in Amerika. Best aardig (vooral goed spel van O'Neill en Randall en een Chaplin-waardige scène in een tehuis voor daklozen), maar het is toch zeer een lopendeband product uit de maar al te bekende koker van John Hughes, dat het als pilot voor een sitcom op de tv beter zou doen. Het camerawerk is van Charles Minsky. Ook bekend als DRIVING ME CRAZY.

credits

Regie:
Peter Faiman
Cast:
Ed O'Neill, JoBeth Williams, Christopher McDonald, Ari Meyers, E.G. Daily, L. Scott Caldwell, Kathleen Freeman, Ethan Randell, Ethan Embry
Scenario:
John Hughes
Productie:
Richard Vane, John Hughes
Camera:
Charles Minsky
Muziek:
Alan Silvestri
Montage:
Paul Hirsch, Adam Bernardi
Jaar:
1991
Alt. titels:
Driving Me Crazy, Driving me crazy
Genres:
Familiefilm, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Tienerfilm, Road-movie, Jeugdfilm, Menselijke relaties
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dutch (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken