Frankrijk/​Duitsland 1983. Sciencefiction van Luc Besson. Met o.a. Pierre Jolivet, Fritz Wepper, Jean Bouise, Jean Reno en Christiane Krüger.

VPRO Cinema

De overlevende van een wereldoorlog vindt in een vernietigd Parijs in een verlaten ziekenhuis een oude arts met een psychiatrische patiënte. Een bende met een brute aanvoerder die op een autokerkhof huist, dringt het ziekenhuis binnen en doodt de arts en de vrouw, waarna de held de agressor weet te verslaan. De debutant Besson heeft goed naar MAD MAX-films gekeken waarop hij vaardig maar zonder oorspronkelijkheid varieert. De rustiger scènes met de arts Bouise hebben wel een eigen toon en humor. Deze zwart-wit-film heeft geen dialoog, omdat gas de stembanden van de overlevenden heeft aangetast. Een onderhoudende en handige B-film. Het scenario is van Pierre Jolivet en regisseur Besson. Het camerwerk is van Carlo Varini. Dolby.

credits

Regie:
Luc Besson
Cast:
Pierre Jolivet, Fritz Wepper, Jean Bouise, Jean Reno, Christiane Krüger, Petra Müller, Maurice Lamy, Pierre Carive, Michel Doset
Scenario:
Pierre Jolivet
Muziek:
Eric Sperra
Jaar:
1983
Alt. titels:
Dernier combat, Le, Final Combat, The, Last Battle, The
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Frankrijk, Duitsland

waar te zien

on demand

op televisie