Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van Jack Smight. Met o.a. Jan-Michael Vincent, George Peppard, Dominique Sanda, Paul Winfield en Jackie Earle Haley.

VPRO Cinema

Na WO III liggen de grote Amerikaanse steden in puin en zijn grote delen van het land radioactief. Overlevenden zijn her en der verspreid. Majoor Peppard houdt zich met zijn driekoppige ploeg schuil in een oude raketbasis in Californië. Via de radio horen ze een bericht van overlevenden in Albany in New York aan de Oostkust. Ze vertrekken onmiddellijk in hun zelfgebouwde pantservoertuig en moeten onderweg heel wat gevaren trotseren. Vlot gemaakt, maar voorspelbaar SF-avontuur, dat duidelijk met een te klein budget werd gedraaid. Alan Sharp en Lukas Heller bewerkten het boek van Roger Zelazny maar moesten om financiële redenen de story-line sterk afzwakken. Goede fotografie van Harry Stradling Jr. en een efficiënte score van Jerry Goldsmith.

credits

Regie:
Jack Smight
Cast:
Jan-Michael Vincent, George Peppard, Dominique Sanda, Paul Winfield, Jackie Earle Haley, Kip Niven, Trent Dolan, Mark L. Taylor, Marcia Holley
Muziek:
Jerry Goldsmith
Jaar:
1977
Alt. titels:
Stra§e der Verdammnis
Genres:
Sciencefiction, Thriller
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Damnation Alley (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken