Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1986. Mysterie van Clive Donner. Met o.a. Peter Ustinov, Jean Stapleton, Constance Cummings, Tim Pigott-Smith en Jonathan Cecil.

VPRO Cinema

Schijfster Ariadne Olivier (Stapleton) heeft speurneus Hercule Poirot (Ustinov) uitgenodigd op een tuinfeest op het landgoed van Sir George Pigott-Smith. Zij wil de Belgische detective op de proef stellen, maar het wordt bittere ernst als de ontzielde lichamen gevonden worden van een jong meisje uit het dorp en een oude veerman. Eerste televisie-optreden van Ustinov als de Agatha Christie-speurder Poirot en hij steelt spelenderwijze de show: mompelend, inpalmend, aftroggelend. Lekker Brits en voorspelbaar, maar de Agatha Christie- en Ustinov-fans beleven een groot festijn. Door de lens keek Curtis Clark, het eigentijdse scenario is van Rod Browning.

credits

Regie:
Clive Donner
Cast:
Peter Ustinov, Jean Stapleton, Constance Cummings, Tim Pigott-Smith, Jonathan Cecil, Susan Woolridge, Christopher Guard, Nicollette Sheridan, Jeff Yagher, Ralph Arliss, Jonathan Cecil, Courtney Thorne-Smith, Susan Wooldridge
Scenario:
Rod Browning
Muziek:
John Addison
Jaar:
1986
Alt. titels:
Dead Man's Folly, Dead man's folly, Agatha Christie-cyclus: Mord mit verteilten Rollen
Genres:
Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen