Polen/Frankrijk/Noorwegen 1991. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Irène Jacob, Philippe Volter, Sandrine Dumas, Halina Gryglaszewska en Kalina Jedrusik.

VPRO Cinema

Dubbelportret van Weronika in het Poolse Krakau en haar dubbelganger Véronique in Frankrijk. De beide meisjes worden op dezelfde dag geboren, weten niet van elkaars bestaan, lijden aan dezelfde hartkwaal, zijn beiden muzikaal. Op het moment dat de een sterft krijgt de ander een cassettebandje van een mysterieuze onbekende, met aanwijzingen waarmee ze aan een speurtocht begint. Kieslowski wilde, zo blijkt uit een gesprek in het interviewboek 'Kieslowski on Kieslowski', een film maken over muziek en intimiteit. Of iedereen dat uit deze intrigerende maar bepaald niet gemakkelijk te doorgronden film haalt is de vraag.

credits

Regie:
Krzysztof Kieslowski
Cast:
Irène Jacob, Philippe Volter, Sandrine Dumas, Halina Gryglaszewska, Kalina Jedrusik, Wladyslaw Kowalski, Jerzy Gudejko, Aleksander Bardini, Louis Ducreux, Claude Duneton, Lorraine Evanoff, Guillaume de Tonquédec, Gilles Gaston-Dreyfus, Alain Frérot
Scenario:
Krzysztof Piesiewicz, Krzysztof Kieslowski
Productie:
Leonardo De la Fuente
Camera:
Slawomir Idziak
Muziek:
Zbigniew Preisner
Montage:
Jacques Witta
Jaar:
1991
Alt. titels:
The Double Life of Veronique
Genres:
Drama, Mysterie, Experimenteel
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Polen, Frankrijk, Noorwegen

op televisie
0 uitzendingen