Frankrijk/​Italië/​Peru/​Duitsland 1993. Drama van Salvatore Samperi. Met o.a. Kim Rossi Stuart, Catherine Wilkening, Peter Stattman, Luis Alberto Andiarivera en Pastora Vega Aparicio.

VPRO Cinema

Speelt in het hedendaagse Peru en gaat over een verarmde Peruaanse revolutionair, Tupac (Stuart), wiens vrouw bij een beroving, waarbij zij betrokken was, omkwam. Voor zij stierf kreeg zij echter een baby. Juliette (Wilkening), een Europees meisje uit een bourgeois-milieu heeft een goede relatie met Carlo (Sattman) en een professionele loopbaan. Ze besluit naar Peru te gaan om een baby te adopteren. Juliette krijgt Tupac's baby maar deze verdwijnt met het kind. Juliette en Carlo gaan op pad om hem op te sporen. Tupac wacht, achterna gejaagd door de autoriteiten, in de steek gelaten door zijn mede-revolutionairen en achtervolgd door narcotica-baronnen, een tragisch einde. Een tv-film over de problemen van het adopteren van kinderen uit een arm land door rijke westerse landen, en de sociale gevolgen daarvan. Prachtig camerawerk van Carlo Cercuio op locatie, prima productie, het scenario is van Vittorio Bonicelli, John Howlett en Viven Zingg.

credits

Regie:
Salvatore Samperi
Cast:
Kim Rossi Stuart, Catherine Wilkening, Peter Stattman, Luis Alberto Andiarivera, Pastora Vega Aparicio, Reynaldo Arenas, Ernesto Quinto
Scenario:
Vittorio Bonicelli
Muziek:
Filippo Trecca
Jaar:
1993
Genres:
Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Sociaal drama, Adoptie
Landen:
Frankrijk, Italië, Peru, Duitsland