Verenigde Staten 1987. Horror van Ken Barnett. Met o.a. Michael Moriarty, Jenny Agutter, Theodore Bikel, Kevin McCarthy en Carol Lynley.

VPRO Cinema

Als haar project, een gigantisch torenachtig gebouw, de voltooiing nadert, wordt architecte Agutter gekweld door bovennatuurlijke verschijnselen. Er vallen doden bij de vleet op de bouwplaats en iets schijnt erop uit te zijn haar persoonlijk te raken. Met de hulp van agent Moriarty en spokenjager Bikel gaat ze op zoek naar de oorzaak. Goed scenario, dat echter onderuit gehaald wordt door een erbarmelijke montage. Hiervoor is ongetwijfeld co-producent Ken Wiederhorn (zelf regisseur van derderangs horrorfilms) verantwoordelijk, hoewel hij met Robert J. Avrech en Ken Blackwell het scenario schreef. De camera van Gordon Haymann benadrukt het futuristische karakter van de 'dark tower' nog meer. Het is begrijpelijk dat regisseur Freddie Francis zijn naam op de aftiteling liet vervangen door het pseudoniem Barnett.

credits

Regie:
Ken Barnett
Cast:
Michael Moriarty, Jenny Agutter, Theodore Bikel, Kevin McCarthy, Carol Lynley, Anne Lockhart, Patrick Mackenzie, Robert Sherman, Rick Azulay, Radmiro Oliveros
Muziek:
Stacy Widelitz
Jaar:
1987
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten
Landen:
Verenigde Staten