Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van Sean S. Cunningham. Met o.a. Greg Evigan, Nancy Everhard, Cindy Pickett, Miguel Ferrer en Taurean Blacque.

VPRO Cinema

In de nabije toekomst wil de Amerikaanse marine een nucleaire raketbasis bouwen op de zeebodem. Een kleine groep experts bemant de onderzee-basis Deep Star Six. De problemen beginnen als ze een rots willen opblazen en de bodem inzakt, waardoor een stuk zee dat misschien miljoenen jaren bedekt was, vrij spel krijgt. De bemanning wordt aangevallen door een ontzaglijk monster. Goede SF-horror die herinneringen oproept aan de B-films van de jaren 1950-'60. De spanning wordt goed opgebouwd. Je moet lang wachten voordat je het monster te zien krijgt. Het is zeker niet één van de big budget-producties waarmee de markt overspoeld werd op dat ogenblik, maar dit wordt in ruime mate gecompenseerd door de fantasie van de makers. Het monster werd bedacht door Mark Shostrom en voor de special effects stond James Isaac in. Het scenario werd geschreven door Lewis Albernathy en Geof Miller. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Mac Ahlberg, terwijl Pete Romano de onderwatercamera hanteerde.

credits

Regie:
Sean S. Cunningham
Cast:
Greg Evigan, Nancy Everhard, Cindy Pickett, Miguel Ferrer, Taurean Blacque, Marius Weyers, Nia Peeples, Matt McCoy, Elya Baskin, Thom Bray, Ronn Carroll
Scenario:
Lewis Albernathy
Muziek:
Harry Manfredini
Jaar:
1988
Genres:
Sciencefiction, Horror
Trefwoorden:
Monsterfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Deep Star Six (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken