Italië/Frankrijk 1963. Horror van Antonio Margheriti. Met o.a. Georges Rivière, Barbara Steele, Margaret Robsahm, Henry Krüger en Sylvia Sorente.

VPRO Cinema

Een cynische journalist (Rivi[KA2]ere) brengt de nacht van Allerzielen (2 november) door in een spookkasteel, waar volgens de overlevering geesten van gewelddadig om het leven gekomen bewoners zich zullen manifesteren om nieuwe slachtoffers te eisen. De journalist wil deze naar zijn oordeel belachelijke legende ontmaskeren, maar als de nacht valt vergaat hem het lachen. De buitengewoon lugubere, intense horrorfilm, subliem gefotografeerd door Riccardo Pallottini; naar een nimmer gepubliceerd verhaal [KL]Dance Macabre [KLE] van Edgar Allen Poe. De film was (met genrewerk van Mario Bava en Riccardo Freda) verantwoordelijk voor een kortstondige opbloei van de gotische horrorfilm in Italië. Een must voor liefhebbers. Margheriti, die regisseerde als Anthony M. Dawson maakte in 1970 een nieuwe versie in kleur: NELLA STRETTA MORSA DEL RAGNO. Ook bekend als CASTLE OF BLOOD.

credits

Regie:
Antonio Margheriti
Cast:
Georges Rivière, Barbara Steele, Margaret Robsahm, Henry Krüger, Sylvia Sorente, Umberto Raho, Montgomery Glenn, Phil Karson, John Peters, Johnny Waters
Camera:
Riccardo Pallottini
Muziek:
Maestro Ammonini
Jaar:
1963
Alt. titels:
Danza macabra, La, Castle of Blood
Genres:
Horror, Mysterie
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La Danza macabra (1963) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken