Frankrijk 1963. Erotiek van José Bénazéraf. Met o.a. Yvonne Monlaur, Hans Werner, Michel Lemoine, Jean-Pierre Kalfon en Régine Rumen.

VPRO Cinema

Een laborante raakt, zonder dat ze het zelf weet, betrokken bij de strijd tussen drughandelaren en wordt gegijzeld. Ze voelt zich geleidelijk aan steeds meer aangetrokken tot haar (blinde en trompetspelende) bewaker, maar aan die liefde komt een vroegtijdig einde tijdens een bloedig treffen. Vóór hij lopende-band-porno ging maken, waren er mensen die volhielden dat Bénazéraf een miskend 'auteur' was. Inderdaad zijn zijn literaire citaten en een tergend traag tempo ongebruikelijk in het seks- en misdaadgenre, waarbij actie vooral buiten beeld blijft en erotiek ongeremd, maar weinig gevarieerd is. De acteurs hebben zo'n verontrustend uiterlijk dat het spanning wekt óók als ze niks doen - wat meestal het geval is - maar de meeste sfeer komt van de duistere fotografie van Edmond Richard en de muziek van Chet Baker.

credits

Regie:
José Bénazéraf
Cast:
Yvonne Monlaur, Hans Werner, Michel Lemoine, Jean-Pierre Kalfon, Régine Rumen, Sylvie Bréal, Willy Bracque, André Rouyer
Muziek:
Chet Baker
Jaar:
1963
Alt. titels:
Drogue du Vice, La
Genres:
Erotiek, Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Gangsterfilm, Seks
Landen:
Frankrijk