Verenigde Staten 1991. Mysterie van Christopher Hibler. Met o.a. Dick Van Dyke, Bill Bixby, Ken Kercheval, Mariette Hartley en Cynthia Gibb.

VPRO Cinema

Pilootfilm van een komisch bedoelde mystery-serie met Van Dyke als Dr. Mark Sloan, aan een kliniek verbonden arts, maar die als schnabbel ook speurneus speelt en eigenlijk zo pienter is dat hij de moordzaken sneller oplost dan de inspecteurs. In deze extra lange aflevering is [KA1]e[KA1]en van zijn pati[KA3]enten voortvluchtig en verdacht van moord op zijn baas. Samen met zijn zoon Steve (gespeeld door Van Dyke's echte zoon Barry), die smeris is, trekt hij op onderzoek uit en ontdekt dat zijn baas wel meer vijanden had. Geslaagde come-back van tv-coryfee Van Dyke. De in 1993 gestorven Bixby is in een van zijn laatste tv- optredens nog even te bekijken in het bijrolletje van Nick Osborne. Scenario van Dean Hargrove.

credits

Regie:
Christopher Hibler
Cast:
Dick Van Dyke, Bill Bixby, Ken Kercheval, Mariette Hartley, Cynthia Gibb, Stephen Caffrey, William Atherton, Brynn Thayer, Barry Van Dyke, Scott Baio, Victoria Rowell, Michale Tucci, Delores Hall
Scenario:
Dean Hargrove
Muziek:
Dick de Benedictus
Jaar:
1991
Alt. titels:
Diagnosis Murder, Diagnosis murder
Genres:
Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Diagnosis of Murder (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken