Verenigde Staten 1992. Actiefilm van Michael Ritchie. Met o.a. James Woods, Bruce Dern, Heather Graham, Oliver Platt en Thomas Wilson Brown.

VPRO Cinema

Woods is een sympathieke oplichter die het op de bankrekening en invloed gemunt heeft van Dern die heer en meester is in het Texaanse stadje Diggstown waar nog op ouderwetse wijze wordt gegokt op bokswedstrijden. Hij slaagt erin ex-bokser Gossett warm te maken voor een alles-of-niets weddenschap met Dern. Gossett moet binnen een etmaal tien boksers uit Diggstown verslaan. En jawel... Deze combinatie van THE STING en ROCKY wordt door Ritchie met vaste hand op een rijtje gezet en levert voor de niet te kritische kijker wat pittige dialogen, humor, drama, boksscènes en kleurrijke personages op. Naar de roman The Diggstown Rangers van Leonard Wise. In Europa trachtte men deze bescheiden film te slijten als MIDNIGHT STING. Randall Cobb doet mee als Tex Cobb. Scenario van Steven McKay. Camerawerk van Gerry Fisher.

credits

Regie:
Michael Ritchie
Cast:
James Woods, Bruce Dern, Heather Graham, Oliver Platt, Thomas Wilson Brown, Randall Cobb, Duane Davis, Willie Green, Orestes Matacena, Randall 'Tex' Cobb, Louis Gossett jr
Scenario:
Steven McKay
Camera:
Gerry Fisher
Muziek:
James Newton Howard
Schrijver:
Leonard Wise
Jaar:
1992
Alt. titels:
Midnight Sting, Midnight sting
Genres:
Actiefilm, Sportfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Diggstown (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken