Japan 1988. Drama van Yoji Yamada. Met o.a. Hashinosuke Nakamura, Toshiro Yanagiba, Hiroko Yakushimaru, Eri Ishida en Toshinori Obi.

VPRO Cinema

Prachtig, nostalgisch beeld over het zich van WO II herstellend Japan in 1948 aan de hand van de belevenissen van drie vrienden - middelbare scholieren - die verliefd zijn op het stralende sterretje van de klas Yakushimura, die op haar beurt valt voor een van hen, Nakamura. Hoewel die alles voor haar voelt, heeft hij het te druk met het verbergen van een voor gangsters gevlucht prostituéetje, Ishida. Aan het einde van het schooljaar voert de klas met succes het stuk op van Friedrich Hebbel Der Barbier Zitterlein. In het volgende jaar dwingen de Amerikanen, die het land bezetten, een schoolhervorming af en Nakamura en Yakushimura worden uit elkaar gedreven zonder dat ze elkaar de liefde hebben kunnen bekennen. Vermakelijke verfilming van de roman van Akira Hayasaka door Yoshitaka Asama en Yoji Yamada tot scenario bewerkt. De fraaie fotografie was in de vaardige handen van Tetsuo Takaba.

credits

Regie:
Yoji Yamada
Cast:
Hashinosuke Nakamura, Toshiro Yanagiba, Hiroko Yakushimaru, Eri Ishida, Toshinori Obi, Tetsuta Sugimoto, Kiyoshi Atsumi, Hitoko Yakushimaru
Scenario:
Yoji Yamada, Yoshitaka Asama
Camera:
Tetsuo Takaba
Muziek:
Teizo Matsumoto
Jaar:
1988
Alt. titels:
Hope and pain
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Sociaal drama, Romantisch drama
Landen:
Japan

op televisie
0 uitzendingen

Dauntaun Hirozu (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken