Verenigde Staten 1975. Sciencefiction van Paul Bartel. Met o.a. David Carradine, Simone Griffith, Sylvester Stallone, Louisa Moritz en Mary Woronov.

VPRO Cinema

De moraal in de 21e-eeuwse samenleving is ver te zoeken. Zeer populair is de Transcontinental Death Race waarbij het doodrijden van mensen belangrijker is dan als eerste over de streep komen. Jonge, vruchtbare vrouwen zijn het meeste waard, oude mensen minder. Held van het gebeuren is Carradine die dit jaar echter een grote concurrent heeft in Stallone. Dit bloedig en dramatisch gegeven werd uitgewerkt met een flinke dosis (zwarte) humor. Bartel neemt bewust afstand van de realiteit door zijn overdreven karaktertekening en de pastelkleuren die doen denken aan stripverhalen. Typische Roger Corman-productie met veel actie, geweld en seks. Scenario is van Robert Thom en Charles B. Griffith. Tak Fujimoto hanteerde de camera. Vervolg: DEATHSPORT.

credits

Regie:
Paul Bartel
Cast:
David Carradine, Simone Griffith, Sylvester Stallone, Louisa Moritz, Mary Woronov, Don Steele, Roberta Collins, Joyce Jameson, Robert Collins, Simone Griffeth
Camera:
Tak Fujimoto
Muziek:
Paul Chihara
Jaar:
1975
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm, Western, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Cult, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Death Race 2000 (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken