Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Mike Ockrent. Met o.a. Claire Hackett, Con O'Neill, Colin Welland, Willy Russell en Julia Deakin.

VPRO Cinema

In Dublin komen de jongens op hun bokkenavond en de meisjes op hun kippekransje in dezelfde nachtclub terecht. Daar speelt een rockband die geleid wordt door het vroegere vriendje van de aanstaande bruid, Hackett. Ze wordt opnieuw op hem verliefd maar het gevolg is dat ze zal moeten kiezen tussen een saai, wellicht grauw huwelijk of een onregelmatig bestaan. Con O'Neal als de zanger-vlak-voor-de-grote-doorbraak en Claire Hackett als het meisje dat zich te vroeg in het huwelijk wil storten doen het fraaie scenario van Willy Russell alle recht, die zijn toneelstuk Stags and Hens voor de film bewerkte. Niet ontzettend origineel, maar goed geobserveerd en levendig geregisseerd. Camerawerk van Philip Bonham-Carter.

credits

Regie:
Mike Ockrent
Cast:
Claire Hackett, Con O'Neill, Colin Welland, Willy Russell, Julia Deakin, Angela Clarke, Sandy Hendrickse, Louise Duprey, Peter Beckett, Julian Littman, Simon O'Brien, Mark Womack, Conrad Nelson
Scenario:
Willy Russell
Productie:
Annie Russell, Andrée Molyneux
Camera:
Philip Bonham-Carter
Muziek:
Willy Russell
Jaar:
1990
Genres:
Drama, Muziek, Familiefilm
Trefwoorden:
Sociaal drama, Muziekfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Dancin' Thru the Dark (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken