Frankrijk 1948. Komedie van Sacha Guitry. Met o.a. Lana Marconi, Sacha Guitry, Emile Drain, Jeanne Fusier-Gir en Renée Devillers.

VPRO Cinema

Vrij ge[KA3]interpreteerde biografie van de beroemde, maar raadselachtige Talleyrand, op een geniale wijze nieuw leven ingeblazen door Guitry. Een sarcastisce schildering van zijn turbulente verhouding met de woedende, despotische en onhumoristische Napoleon (Drain). Een over het algemeen satirische beeld van de geschiedenis. Talleyrand wordt buiten de deur gezet, maar houdt niet op om door het raam binnen te komen tijdens de wals van regeringen en revoluties. Schitterend spel en opmerkelijke decors van René Renoux. Een van de beste films van een in eer herstelde cineast. Scenario van de regisseur, camerawerk van N. Toporkoff.

credits

Regie:
Sacha Guitry
Cast:
Lana Marconi, Sacha Guitry, Emile Drain, Jeanne Fusier-Gir, Renée Devillers, Pauline Carton, Maurice Teynac, Henry Laverne, Philippe Richard, José Noguáro, Jacques Varennes, Maurice Escande, Jean Debucourt, Jean Piat, Howard Vernon, Robert Hossein, Daniel Ceccaldi, Bernard Dhéran
Scenario:
Sacha Guitry
Muziek:
Louis Beydts
Jaar:
1948
Alt. titels:
Diable boîteux, Le
Genres:
Komedie, Familiefilm, Biografie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Jeugdfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le diable boîteux (1948) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken