Frankrijk/​Italië 1956. Drama van Vincent Sherman. Met o.a. Martine Carol, Gabriele Ferzetti, Vittorio Gassman, Charles Vanel en Giorgia Moll.

VPRO Cinema

Een sentatie-journalist rakelt een oud schandaal op met het doel de oplage van zijn krant te vergroten. Een secretaresse werd verdacht van medeplichtigheid aan de moord die haar werkgever op zijn vrouw pleegde. De inmiddels getrouwde vrouw had vóór haar huwelijk al een dochter waarvan nu geïnsinueerd wordt dat de moordenaar de vader is. De hoofdredacteur grijpt tegen zijn 'eigen' journalist in om de reputatie en de rust van het gezin te redden. Ondanks de uit Hollywood geïmporteerde regisseur en de sterke rolbezetting is deze aanklacht tegen de gele pers te melodramatisch aangedikt om echt te kunnen overtuigen. Fraai contrasterende rollen van Gassman als de journalist en Vanel als de redacteur. De voorspelbare rechtbankscènes doen echter het effect daarvan verzanden.

credits

Regie:
Vincent Sherman
Cast:
Martine Carol, Gabriele Ferzetti, Vittorio Gassman, Charles Vanel, Giorgia Moll, Arnoldo Foà, Clelia Matania, Mino Doro, Enrico Glori
Muziek:
Renzo Rossellini
Jaar:
1956
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Soap opera
Landen:
Frankrijk, Italië

waar te zien

on demand

op televisie