Frankrijk 1984. Erotiek van Jean-Louis Richard. Met o.a. Florence Guérin, Bernard Kuby, Jasmine Maimone, Lisa Marks en Crofton Hardester.

VPRO Cinema

Bewerking van het gelijknamige stripalbum van Milo Manara. Het album (uitgegeven bij Albin Michel in Parijs) is een succes op het gebied van erotiek, verdorvenheid en satire. De film, daarentegen, behoudt totaal niet de kwaliteiten van het origineel. De karaktertypes verliezen hun mysterieuze aard en bovendien behoort men geen lange film te maken met als basis slechts [KA1]e[KA1]en idee zoals dat hier het geval is. Het gevolg is dat er een aaneenschakeling van overbodige toeristische en pittoreske beelden voorbij flitst (waarom men het verhaal in Louisiana plaats heeft laten vinden in plaats van in de Alpen is een raadsel). Tenslotte blijkt het album veel gewaagder en de film zwakker alleen om niet gerangschikt te hoeven worden onder de categorie X. Alweer een mislukking zoals dat telkens weer het geval is wanneer men figuren uit stripverhalen in levende lijve presenteert.

credits

Regie:
Jean-Louis Richard
Cast:
Florence Guérin, Bernard Kuby, Jasmine Maimone, Lisa Marks, Crofton Hardester, Alexandre Tamanoir, Corinne Corson, Fabrice Josso
Muziek:
Maurice Lecoeur
Jaar:
1984
Alt. titels:
Déclic, Le
Genres:
Erotiek
Trefwoorden:
Soft-porno
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le Déclic (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken