Verenigde Staten 1955. Western van George Marshall. Met o.a. Audie Murphy, Mari Blanchard, Lyle Bettger, Thomas Mitchell en Edgar Buchanan.

VPRO Cinema

De derde en laatste verfilming van het gelijknamige boek Destry Rides Again van Max Brand. Deze doet niet onder voor de tweede versie uit 1939, DESTRY RIDES AGAIN met James Stewart en Marlene Dietrich. Murphy is perfect als de hulpsheriff die weigert een wapen te dragen. Uiteindelijk doet hij toch de revolver om en maakt hij een einde aan het bandietendom na de moord op sheriff Mitchell. Aaker, die een veel grotere rol heeft dan zijn vermelding doet vermoeden, zou de hoofdrol gaan spelen in de tv-serie RIN-TIN-TIN. In 1964 zou ABC een 13-delige tv- serie maken van DESTRY, met John Gavin in de titelrol. Maar toen had Brand er niet veel meer mee te maken. Edmund H. North en D.D. Beauchamp schreven het scenario. George Robinson keek door de lens.

credits

Regie:
George Marshall
Cast:
Audie Murphy, Mari Blanchard, Lyle Bettger, Thomas Mitchell, Edgar Buchanan, Lori Nelson, Wallace Ford, Martha Vickers, Lee Aaker, Alan Hale jr, Trevor Bardette
Muziek:
Henry Mancini, Frank Skinner, Herman Stein, Frederick Herbert, Arnold Hughes
Jaar:
1955
Alt. titels:
Audie Murphy: Destry rèumt auf
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Destry (1955) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken