Verenigde Staten 1991. Drama van Nancy Savoca. Met o.a. River Phoenix, Lili Taylor, Richard Panebianco, Anthony Clark en Mitchell Whitfield.

VPRO Cinema

Het meest merkwaardige aan deze vaak onthutsende soldatenfilm is dat hij door een vrouw werd gedraaid. De titel verwijst naar het hoogtepunt van een fuif waarop jonge dienstplichtigen met het lelijkste meisje, dat ze kunnen strikken, hun opwachting maken. Op de vooravond van zijn vertrek naar Vietnam in 1963 scharrelt Phoenix voor zo`n feest het vermeende lelijke eendje, Taylor op. Toch groeit er iets moois tussen beiden. Gebroken en vernederd keert Phoenix uit Vietnam terug en als hij de idealistische Taylor weer ontmoet, weet hij dat zijn wereld definitief veranderd is. Gedraaid in Seattle moet deze donker aandoende film San Francisco voorstellen. Het scenario is van Bob Comfort en Taylor steelt in Savoca`s tweede speelfilm (na TRUE LOVE) de show met haar blinde liefde voor Bob Dylan en Joan Baez als een ultrazuiver aspect van de protestbeweging van toen.

credits

Regie:
Nancy Savoca
Cast:
River Phoenix, Lili Taylor, Richard Panebianco, Anthony Clark, Mitchell Whitfield, Holly Near, E.G. Daily, Brendan Fraser
Scenario:
Bob Comfort
Productie:
Peter Newman, Richard Guay, Cathleen Summers
Camera:
Bobby Bukowski
Muziek:
Mason Daring
Montage:
John Tintori
Jaar:
1991
Genres:
Drama, Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Romantisch drama, Militaire dienst
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dogfight (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken