Verenigde Staten 1991. Drama van Irving J. Moore. Met o.a. John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, John James en Emma Samms.

VPRO Cinema

Vervolgfilm op de successerie [KL]Dynasty[KLE] (1981-1989) waarin een aantal niet afgemaakte zaken maar ook nieuwe verwikkelingen voorkomen. Forsythe is als Blake Carrington na twee jaar uit de gevangenis ontslagen en tracht te bewijzen dat zijn olie-imperium onrechtmatig door een buitenlands kartel werd ingepalmd. Zijn zoons (Corley en Sachs, samen met zijn schoonzoons James en Caulfield) bestrijden een Zwitsers consortium, dat geleid wordt door een nazi-achtige Krabb[KA1]e als Jeremy Van Dorn! Zij slagen er in de familiezaak opnieuw in handen te krijgen hoewel Krabb[KA1]e en de zijnen trachten Forsythe en Collins (die met Krabb[KA1]e samenspande) te doden. Forsythe vindt ook zijn geliefde Evans (als Krystle) terug in een Zwitsers sanatorium waar het boosaardig consortium haar trachtte te programmeren! De grijnzende Krabbé weet echter te ontsnappen, zodat er nog hoop is voor een vervolg. Het scenario is van Esther en Richard Shapiro, de oorspronkelijke scheppers van de Dynasty-serie, en van Ed DeBlasio, en Robert en Eileen Pollock.

credits

Regie:
Irving J. Moore
Cast:
John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, John James, Emma Samms, Heather Locklear, Al Corley, Robin Sachs, Jeroen Krabbé, Maxwell Caulfield, Kathleen Beller, Cameron Watson
Scenario:
Esther
Muziek:
Bill Conti, Peter Myers
Jaar:
1991
Alt. titels:
Reunion, The, Réunion, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Verenigde Staten