Italië 1972. Erotiek van Antonio Margheriti. Met o.a. Pupo De Luca, Eva Maria Grubmullek, Marlene Rahn, Alberto Atenari en Gastone Persucci.

VPRO Cinema

Geïnspireerd op nog maar eens vier verhalen van Boccaccio's Decamerone: een mooie vrouw verleent haar gunsten voor twee honderd florijnen en een pientere knaap zal trachten dat haar echtgenoot hem dit bedrag voorschiet; een onfeilbare Kruistochtenheld wordt door vrouw en pasgekoren kind verwelkomd maar een en ander klopt niet; een bakkersvrouw is verliefd op de neef van haar man en slaagt erin door allerlei listen haar man te laten verdwijnen; en in het laatste verhaal vertrekt een baron naar de Kruistochten maar zorgt er eerst voor dat de trouw van zijn vrouw door een ijzeren kuisheidsgordel wordt verzekerd. Geef toe: moderne scenaristen zouden het nog steeds niet beter doen dan Boccaccio. Schaamteloos commercieel maar leuk om naar te kijken.

credits

Regie:
Antonio Margheriti
Cast:
Pupo De Luca, Eva Maria Grubmullek, Marlene Rahn, Alberto Atenari, Gastone Persucci, Martina Orlop, Louise La Terre, Reno Capitani, Annie Karolodec
Muziek:
Alessandro Alessandroni
Jaar:
1972
Alt. titels:
Decamerone III - Le piu'belle donne del Boccaccio, Il
Genres:
Erotiek
Trefwoorden:
Seks
Landen:
Italië